Kwaliteitsborging

Kwaliteitsborging voor het bouwen

Onze experts zijn gecertificeerd volgens KIK-KOMO en kunnen u helpen om te voldoen aan de wettelijke eisen, met betrekking tot kwaliteitsborging in de bouw.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) verplaatst de toetsing aan de bouwtechnische eisen van een bouwwerk van de gemeente naar een onafhankelijke partij, de zogenoemde kwaliteitsborger. Dit geldt niet direct voor alle bouwwerken, maar gaat in fases. Wij hebben al ruime ervaring opgedaan met het voorbereiden op deze nieuwe manier van werken in de bouw.

KIK-KOMO / BRL 5019

Onze experts zijn gecertificeerd voor en volledig op de hoogte van de BRL 5019 en kunnen u helpen om te voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot kwaliteitsborging in de bouw. Wij bieden gedegen advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat uw projecten aan alle voorschriften voldoen, waardoor u risico’s minimaliseert en projecten soepel en volgens de regels verlopen.

Onze specialisten kunnen voor u plannen toetsen aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL). Vanuit ons certificaat van KIK-KOMO zijn wij gecertificeerd voor de volgende scopes:

  • Scope 00: algemeen
  • Scope 11: constructies
  • Scope 12: brandveiligheid
  • Scope 13: bouwfysica
  • Scope 14: installaties
  • Scope 20: toezicht op de bouw

KIK-tool

Wij werken hiervoor met de KIK-tool. Met deze tool kunnen wij overzichtelijke plantoetsen voor u uitvoeren én rapporteren op een voor u zo geschikt mogelijke manier. Van alleen de risico’s vermelden naar een volledige rapportage met toetsing van elk artikel uit zowel het Bouwbesluit als het BBL. Dit doen wij vooralsnog alleen voor gevolgklasse 1 (zie hier een uitleg over de gevolgklassen onder de Wet kwaliteitsborging).

Diensten op maat

Of u nu een aannemer, architect, projectontwikkelaar of gebouweigenaar bent, wij bieden diensten op maat die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Van plantoetsing tot kwaliteitsborging, wij zijn hierin uw partner gedurende het gehele bouwproces.

Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen. Ook het uitvoeren van een deelplantoets behoort tot de mogelijkheden.

 

Uw contact voor kwaliteitsborging

Alle diensten

Navigeer door naar de andere diensten die wij aanbieden

Galgeriet Monnickendam

Projectmanagement

Bouwprojecten vereisen effectieve communicatie en samenwerking tussen verschillende partijen om succesvol te zijn. Wij kunnen u helpen bij het organiseren, plannen en bewaken van de voortgang zodat uw bouwproject op tijd en binnen uw budget wordt afgerond.
Het Dok Amsterdam

Bouwbegeleiding

Wij beschikken over ervaren directievoerders en opzichters die dagelijks het bouwproces begeleiden en toezicht houden op de kwaliteit van de uitvoering. Wij zorgen ervoor dat het werk volgens planning verloopt en dat eventuele afwijkingen tijdig worden opgemerkt en opgelost.
Bedrijfsunits Velsen-Noord

Kwaliteitsborging

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) verplaatst de toetsing aan de bouwtechnische eisen van een bouwwerk van de gemeente naar een onafhankelijke partij, de zogenoemde kwaliteitsborger. Onze experts zijn gecertificeerd volgens KIK-KOMO en kunnen u helpen om te voldoen aan de wettelijke eisen, met betrekking tot kwaliteitsborging in de bouw.

Planuitwerking en Advies

Wij zijn uw ervaren partner voor zowel tekenwerk, het schrijven van bestekken of technische omschrijvingen, het opstellen van ontruimingsplattegronden of een V&G-plan en het aanvragen van vergunningen. Daarnaast kunnen wij volgens het WWS huurpunten- berekeningen opstellen en een advies uitbrengen omtrent het PKVW.
Rottanova Rotterdam

Bouwkostenadvies

Onze kostenadviseurs ondersteunen het bouwproces op financieel gebied. Wij stellen in iedere fase van het bouwproces een investeringskosten- en bouwkostenbegroting op. Verder bewaken wij het totale kostenverloop in het bouwproces en geven op ieder moment inzicht zodat u (indien nodig) kunt bijsturen.
Beheer panden PWN

Vastgoedmanagement

Wij beheren uw vastgoedportefeuille en geven inzicht in de te verwachte, toekomstige onderhoudskosten en de technische staat van uw gebouwen. Zo houdt u grip op de kosten en blijft uw vastgoed toekomstbestendig.