floor plan 6598957 640

De Nieuwe Standaard in Bouwen: Wet Kwaliteitsborging (Wkb) Uitgelegd

In de bouwsector staat kwaliteit voorop. Met de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wordt een nieuwe standaard gezet voor kwaliteitsborging binnen de bouw. Deze wet heeft als doel de kwaliteit van bouwwerken te verhogen en bouwconsumenten beter te beschermen. Maar wat houdt deze wet precies in, en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw projecten voldoen aan de nieuwe eisen? BBA is uw gids in dit nieuwe landschap.

Doel van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen

De kern van de Wkb is de verschuiving van de toetsing aan bouwtechnische eisen van de gemeente naar een onafhankelijke kwaliteitsborger. Dit betekent dat niet langer de gemeente, maar een onafhankelijke partij verantwoordelijk is voor het toezicht op de naleving van bouwtechnische voorschriften. Deze verandering wordt gefaseerd ingevoerd en heeft als doel de bouwkwaliteit en het toezicht daarop te verbeteren.

KIK-KOMO en BRL 5019: Uw Zekerheid voor Kwaliteit

Bij BBA begrijpen we het belang van deze transitie. Onze experts zijn gecertificeerd volgens KIK-KOMO en volledig op de hoogte van de BRL 5019. Deze certificeringen stellen ons in staat om u te helpen voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot kwaliteitsborging in de bouw. Wij bieden niet alleen advies, maar ook concrete begeleiding om ervoor te zorgen dat uw projecten aan alle voorschriften voldoen. Zo minimaliseert u risico’s en zorgt u ervoor dat projecten soepel en volgens de regels verlopen.

De KIK-tool: Innovatie in Kwaliteitsborging

Om onze dienstverlening te optimaliseren, maken wij gebruik van de KIK-tool. Deze tool stelt ons in staat om efficiënte en overzichtelijke plantoetsen uit te voeren en te rapporteren op een manier die het beste bij uw project past. Van het benoemen van enkel de risico’s tot een volledige rapportage met toetsing van elk artikel uit zowel het Bouwbesluit als het Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL), wij zorgen voor een grondige kwaliteitsborging.

Diensten op Maat voor Elk Bouwproject

Of u nu een aannemer, architect, projectontwikkelaar of gebouweigenaar bent, BBA biedt diensten op maat die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Van plantoetsing tot kwaliteitsborging, wij zijn uw partner gedurende het gehele bouwproces. Wij kunnen het gehele traject voor u verzorgen, maar ook een deelplantoets behoort tot de mogelijkheden.

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen markeert een belangrijke stap voorwaarts in de bouwsector. Met de juiste voorbereiding en de expertise van BBA kunt u deze nieuwe uitdagingen niet alleen aan, maar ook benutten als een kans om de kwaliteit en efficiëntie van uw bouwprojecten te verhogen. Neem contact op met onze gecertificeerde experts om te ontdekken hoe wij u kunnen ondersteunen in het voldoen aan de wettelijke eisen van de Wkb.